Amikor elnémulnak a telefonok, és elsötétül az utca

Szupercella halad el Vasvár térségében 2014. augusztus 13-án éjjel. vihar, időjárás
Vasvár, 2014. augusztus 14. Szupercella halad el Vasvár térségében 2014. augusztus 13-án éjjel. Az országon átvonuló viharzónát felhők közötti villámok kísérték. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Jelentős mennyiségű, mintegy 30 milliméternyi eső esett szerdán Tolna megyében. A legtöbb csapadék a megye déli részében hullott. Szekszárdot gyakorlatilag elöntötte a víz. A somogyi lakosok életét is megkeserítette a hirtelen lezúduló csapadék. Egy családot kórházba kellett szállítani, mert közvetlenül mellettük csapott le a villám. 
Vágólapra másolva!

Kórházba kerültek, oda csapott a villám

Egy villámcsapás után elnémultak a telefonok és megszűnt a közvilágítás Somogyszilben – írta meg a sonlie.hu. A villám egy hattagú család mellé vágott. A középkorú férfi, a felesége és a menyük éppen óvodába vitték a gyerekeket, összesen hármat. Komoly bajuk nem esett, de fülzúgásra, fejfájásra panaszkodtak. A háziorvos azonnal mentőt hívott hozzájuk, és a kaposvári kórházba szállították őket megfigyelésre.

Zalavári Borbála, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese elmondta, hogy egy esetkocsival és egy mentőgépkocsival vonultak a helyszínre, ahol a könnyű sérülteket találtak.

Elöntötte a víz az ország déli megyéit (képünk illusztráció) Fotó: Bielik István - Origo

Reggel nagyon beborult az ég, még nem esett annyira, csak szemerkélt, de a hirtelen elsötétülés után egy óriási csattanás hallatszott – mondta a település polgármestere, Sámoly Ferenc a hírportálnak. A Sipos-közbe vágott be a villám, a villany- és a telefonvezetékek leszakadtak. Úgy tudom, a családnak a sokkon és az ijedtségen kívül más baja nem lett szerencsére. A villámcsapás károkat okozott az óvodában, valamint elnémult a telefon, megszakadt az internetkapcsolat. Várjuk a kárszakértőket, és felvettük a kapcsolatot a biztosítóval is.

Másfél méteres víz a pincében

Szekszárdon és a közvetlen vonzáskörzetében, több településen is gondot okozott a nagy mennyiségű csapadék – számolt be a teol.hu. Mintegy 30 milliméternyi eső esett szerdán a délelőtti órákban Tolna megyében. A tűzoltókat gyakorlatilag egész nap riasztották. Bonyhádon egy épület alagsorában gyűlt össze 1-1,5 méter magasságú víz, értékes tárgyak kerültek veszélybe. Nagymányokon úgy megdőlt egy fa, hogy a gyalogosokra is veszélyt jelentett. Szekszárdon pedig az egyik ház pincéjébe ömlött be az esővíz. Az érintett helyszíneken a szekszárdi és a bonyhádi hivatásos tűzoltók egész nap a vizet szivattyúzták.