Vádat emeltek a csecsemőtolvajok ellen

Vágólapra másolva!
Személyi szabadság és családi jogállás megsértése, valamint okirat-hamisítás miatt is felelnie kell annak a három embernek, akik elloptak egy csecsemőt a szombathelyi Markusovszky Kórházból. A baba gyorsan meglett, jól van, és már ismét az igazi szülei nevelik. 
Vágólapra másolva!

Egy egynapos csecsemőt vittek el a szombathelyi kórházból június 9-én. A kicsire csak húsz percig nem figyeltek, ennyi idő alatt lopták el.

A szülészeten dolgozó nővérek azonnal szóltak a rendőröknek, akik gyorsan kiderítették, hogy kit kell keresniük. A babát egy 38 éves szombathelyi asszony és 31 éves unokaöccse vitte el, ők karták felnevelni.

A lakosság segített

A baba megtalálásához a lakosság segítségét kérték. Egy bejelentésnek köszönhetően egy órán belül megtalálták a nő lakásán a babát. Szóltak a mentőknek, akik megvizsgálták a kicsit, és visszavitték a kórházba.

Terepszemlét tartottak

Kiderült, hogy a gyermeket a kórház személyzeti bejáróján vitték ki. Ezt egyébként a tettesek előre feltérképezték, harmadik segítőjükkel. A 22 éves, szintén szombathelyi nő dolgozni jelentkezett a kórházba azért, hogy felderítse a terepet. Arra is rájöttek, hogy a nő hamis papírokat használt, és szociális gondozó gyakornoknak adta ki magát.

Jól van a kicsi

A csecsemőtolvajok most bűnhődni fognak. Egyebek mellett személyi szabadság megsértése miatt emelnek vádat ellenük Ketten már most előzetes letartóztatásban vannak, csak a terepszemlét tartó nő védekezhet szabadlábon.

A baba már három hónapos, és jól van – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.