Táskába tették az elkábított férfit

Vágólapra másolva!
Egy osztrák férfi pénzét akarta megszerezni egy 32 éves férfi, egy 41 éves nő és egy 47 esztendős külföldi férfi. A gyanútlan osztrákot elkábították, betették egy autóba, Magyarországra hozták. A bankszámlák adatai kellettek volna a túszejtőknek. 
Vágólapra másolva!

Az ötlet még májusban pattant ki a nő és az egyik férfi fejéből. Megkeresték harmadik társukat, és rávették, hogy Bécsben figyeljék meg az osztrák férfit. Tudják meg, merre jár, és hol lehetne a legkönnyebben lecsapni rá.

A terv augusztusra állt össze. Ketten a lakásánál várták az osztrákot. Amikor megérkezett, követték a liftig, ahol egyikük megragadta, majd a társa valamilyen kábító anyagot fecskendezett beléje. Ezután beletették egy táskába, a ház előtt álló autójukhoz vitték, és egy magyarországi tanyára hozták. Október elejéig tartották ott.

Közben az osztrák férfi testvére szólt az ausztriai rendőröknek, hogy eltűnt a testvére.

Válogatott módszerekkel kínozták

A tanyán az egyik túszejtő őrködött, akit társai telefonon utasítottak arra, hogyan szedje ki a rabból a bankszámláinak adatait. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint a férfit válogatott módszerekkel kínozták.

Két meghatalmazást sikerült szerezniük tőle, mindkettőt egy nő nevére állították ki. Ennek a nőnek adta ki magát a túszejtő asszony, és meg is szerezte a pénz egy részét.

Visszavitték Ausztriába

Később a férfit a túszejtő nő családjának alsóörsi házába vitték, ahol még egy héten át tartották bezárva. Végül visszavitték Ausztriába, és egy autópálya mellett rakták ki. Az osztrák rendőrök találták meg, azt mondták, zavart és megviselt volt.

Az emberrablókat végül a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai fogták el. Személyi szabadság megsértése miatt kell felelniük.