Megölte az asszonyt, de nem aljas indokból

Vágólapra másolva!
Több mint tízszer vágta bele a kését a volt feleségébe egy féltékeny férfi Kalocsán, de előtte is folyamatosan terrorizálta. Az asszony nem sokkal később meghalt. A késelést a lányuk is látta. A dühöngő apa 17 és fél évet kénytelen fegyházban tölteni. 
Vágólapra másolva!

Súlyosbította a Szegedi Ítélőtábla annak a férfinak az ítéletét, aki több mint tíz késszúrással ölte meg a volt feleségét. Első fokon 15 évet kapott, most ezt – már jogerősen – 17 és fél évre módosították. A bíróság szerint a gyilkosság különösen kegyetlen volt, de a féltékenység miatti bosszú nem számít aljas indoknak.

A férfi és felesége egyfolytában veszekedtek, kapcsolatuk megromlott. Végül el is váltak, de a válás után még egy évig együtt laktak. Mikor az asszonynál végleg betelt a pohár, a gyerekükkel együtt a szüleihez költözött Kalocsára.

Nem nyugodott bele

A férfi ebbe nem tudott belenyugodni, többször is megkereste a nőt, és a ház előtt szitkozódott, öngyilkossággal fenyegetőzött. Azt is mondta, ha nem békülnek, azt a nő nagyon megbánja. Ezek miatt a bíróság 30 napos távoltartási tilalmat rendelt el.

Ez sem volt elég a dühös férfinek. Amikor a tilalom letelt, azonnal visszament a nőhöz. Leköpte, többször is megütötte, de mire a rendőrök kiértek, már nem volt ott. A férfi közben elkezdett pszichiátriára járni. Gyógyszereket kellett volna szednie, de nem vette be azokat, így az állapota sem javult.

Folyamatossan zaklatta

Ekkor a férfi már folyamatosan követte és zaklatta a nőt. A kislányuknak is többször elmondta, hogy megöli az anyját. Amikor a lány megbetegedett, az apja az orvoshoz is követte őket, és a váróteremben kérlelte az asszonyt, hogy menjen vissza hozzá. A nő ezt visszautasította.

Miután a visszautasítás az utcán is megismétlődött, a férfi nem bírta visszafogni magát, és kést ragadott. Több mint tízszer szúrta meg a nőt, miközben az asszonyt védeni próbáló gyereket félrelökte. Az asszonyhoz egy büféből kértek segítséget, kórházba is vitték, de nem sokkal később belehalt sérüléseibe. A kislányt az eset után pszichiátrián kellett kezelni.