Meghalt a tatabányai buszbaleset egyik sérültje

Vágólapra másolva!
Meghalt az a nő, akit mentőhelikopterrel vittek Budapestre, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba, miután egy menetrend szerinti csuklós busz vonattal ütközött össze hétfőn délelőtt Tatabányán, az Erőmű lakótelepi átjáróban.
Vágólapra másolva!

A helyszínről a mentőszolgálat munkatársai 11 embert vittek kórházba. Közülük egy nőt mentőhelikopter szállított el, ő később a kórházban életét vesztette. A Vértes Volán járata a jól működő fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a vonat elé. A vonat az autóbusz hátsó részének ütközött. Both Ferenc MÁV-sajtóügyeletes közleménye szerint a szerelvényen nem sérült meg senki.

Pruzsina Alice, a Vértes Volán szóvivője korábban azt mondta: nem sérült meg, de nincs kihallgatható állapotban az 56 éves buszsofőr. A férfi 15 éve dolgozik a cégnél, és 400 ezer kilométert vezetett balesetmentesen – "folyamatosan a sérültek állapota felől érdeklődik", és egyelőre nem tud magyarázatot adni a történtekre. A buszon húszan utaztak, a négy legsúlyosabb sérült a jármű hátsó részében ült.