Rendőrökre lőtt volna a szökni próbáló férfi

Vágólapra másolva!
Egy fővárosi börtönből kellett volna két rendőrnek Nagykátára vinnie azt a férfit, aki az autóban megszerezte az egyik rendőr fegyverét. Lőni is akart vele, de nem sikerült, mert a pisztoly nem volt kibiztosítva. Végül őt lőtték le.
Vágólapra másolva!

Nagykátáról érkezett a budapesti börtönbe egy rabért két rendőr még 2012-ben. A Nagykátai Rendőrkapitányságra kellett volna vinniük kihallgatásra. Ahogy ilyenkor szokás, átkutatták, megbilincselték, és a rendőrautóba ültették. Az egyik rendőr a férfi mellé ült.

Megszerezte a pisztolyt

Már Mende és Sülysáp között jártak, amikor a rab azt mondta, hogy nagyon szorítja a bilincs. A mellette ülő rendőr meglazította, ekkor a férfi a bal kezét kirántotta a bilincsből, jobb kezét pedig kihúzta a biztonsági öv alól, és elvette a rendőr pisztolyát. Hadonászni kezdett vele, és azt kiabálta, hogy „nem érdekli semmi, akkor is elmegy, mert látni akarja a feleségét és a gyerekét”.

Lőtt volna, de őt lőtték le

A járművet vezető rendőrnő megállt, és gázspray-vel lefújta, de nem sokra ment vele. A férfi a fegyvert hol az egyik, hol a másik rendőrre fogta, és meg akarta húzni a ravaszt, de nem tudott lőni, mert a fegyver nem volt kibiztosítva. A rendőrnő ekkor hátrafordult, és háromszor rálőtt a szökni próbáló férfira, aki súlyosan megsérült.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és fogolyszökés miatt most emelt vádat a férfi ellen.