Vágólapra másolva!
Többrendbeli szemérem elleni erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt másodfokon, jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék a tanítványait szexuális játékokra kényszerítő dunakeszi tanárt.
Vágólapra másolva!

A férfi 2006 és 2010 között volt tanár, illetve osztályfőnök egy dunakeszi iskolában, a bűncselekményeket az utolsó két évben követte el. Az általa szervezett kirándulásokon esténként, illetve a dramatikus órákon egyre többször szexuális játékokat játszatott a rá bízott kiskorúakkal. Rábírta őket például arra, hogy vegyék le magukról, illetve egymásról a ruhadarabokat, és arra is, hogy egymás arcát, száját puszilgassák. Egymás félmeztelen vagy meztelen testét is többször meg kellett érinteniük. A játékoknál jelenlévő kiskorúaknak megtiltotta, hogy bárkinek elmeséljék a történteket.

jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélték a tanárt. Az ítélet kimondja, hogy a férfi soha többé nem dolgozhat pedagógusként. A másodfokon eljáró törvényszék nagyrészt helybenhagyta a Dunakeszi Járásbíróság korábbi ítéletét, ám hat- helyett háromrendbeli szemérem elleni erőszakot látott bizonyítottnak, ebből kettőt közvetett tettesként követett el az 51 éves tanár – közölte Koszta János szóvivő az MTI-vel. A törvényszék - megerősítve az elsőfokú ítéletet - 26 rendbeli kiskorú veszélyeztetésében is bűnösnek mondta ki a vádlottat.