Az Együtt-PM nem látja az adócsökkentést

Vágólapra másolva!
Az Együtt-PM szerint a napokban bejelentett adócsomag lényegében sehol sem tartalmaz adócsökkentést 2015-ben, tartalmaz viszont jó néhány adóemelést, például az új cafetéria-szabályok havi négyezer forintot vesznek ki a magyar emberek zsebéből, ami egy kétkeresős családnál csaknem évi százezer forintos kiesést jelent - mondta az Együtt-PM Szövetség gazdaságpolitikusa, Pápa Levente.
Vágólapra másolva!

A gazdaságpolitikus szerint a harmadik Orbán-kormány "láthatólag nem ismeri el adópolitikájának kudarcát, nem elég, hogy az igazságtalan egykulcsos adórendszerrel a kis- és középkeresetűeket sújtja, közben egyre jobban megnyirbálja a kis könnyebbséget adó béren kívüli juttatások rendszerét is".
Mint írta, az Együtt-PM Szövetség szerint a cafetéria kedvezőbb adózása az alacsony és közepes jövedelműek terheit enyhíti, valamelyest tompítja az egykulcsos adó igazságtalanságait.

"Emiatt a továbbiakban is szükség van rá, nem lehet a cafetéria keretet csökkenteni, a béren kívüli juttatásokra vonatkozó kedvező adószabályokat pedig nem szabad megszüntetni" - fogalmazott Pápa Levente.

Havi négyezer mínusz

Hozzátette: számításaik szerint az új cafetéria-szabályok havi négyezer forintot vesznek ki a magyar emberek zsebéből, ez pedig egy kétkeresős családnál csaknem évi százezer forintos kiesést jelent.
"Elutasítjuk ezt az újabb megszorítást, mely tovább mélyíti a jövedelmi egyenlőtlenséget az országban, valamint tovább csökkenti a fogyasztást, ezáltal árt az amúgy is gyengélkedő gazdaságnak is" - írta, hozzátéve: követelik, hogy az újabb megszorítások helyett a kormány foglalkozzon a mindent átszövő korrupcióval, "és ezt kezdje az adóhivatalnál".