Hókotró után egy poggyászkocsi okozott balesetet

Vágólapra másolva!
Újabb baleset történt egy oroszországi repülőtéren, négy nappal a moszkvai Vnukovó légikikötőben történt baleset után, amelyben többedmagával meghalt a Total francia olajipari vállalat elnök-vezérigazgatója. A pénteki balesetben senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Az Uralszkije Avijaliniji légitársaság gépe a kelet-oroszországi Jekatyerinburg repülőterén, felszállásra készülve ütközött össze egy poggyászt szállító járművel. A reptéri szakemberek megvizsgálták a gépet, de nem találtak rajta olyan károkat, amelyek veszélyeztették volna a repülés biztonságát, így a gép kétórás késéssel elrepülhetett Moszkvába. Az ütközés idején a gépen nem voltak utasok, így senkinek sem esett baja. A hatóságok vizsgálják a baleset okát.

Hétfő éjjel a Total francia olajipari vállalat 63 éves vezetőjének, Christophe de Margerie-nek a gépe felszállás közben, ködben egy hókotrónak ütközött a vnukovói repülőtéren. Az Unijet társasághoz tartozó, Falcon 50 típusú, Párizsba tartó repülő fedélzetén rajta kívül háromtagú személyzet tartózkodott, mindnyájan meghaltak. Az orosz főügyészség pénteken közölte, beleegyezett abba, hogy francia szakemberek részt vegyenek a vnukovói baleset okainak kivizsgálásában.