Gina buktatta le a fűszállítmányt

füves gumi player
Vágólapra másolva!
Pótkerékbe és a lökhárító mögé rejtette a fűszállítmányt a Röszkén lekapcsolt bolgár férfi. A 19 millió forintos drogcsomagot Gina, a rendőrkutya szagolta ki.
Vágólapra másolva!

Vádemelési javaslatot tett a Nemzeti Nyomozó Iroda az ellen a bolgár állampolgár ellen, aki január 30-án próbált egy nagyobb marihuána szállítmányt Magyarországra csempészni.

Pótkerékben találták meg a rendőrök a 19 milliós drogszállítmány nagy részét Forrás: Police.hu -Nemzeti Nyomozó Iroda

A gyanúsított hajnalban lépett be a röszkei határállomásra, a rendőröknek azonban feltűnt gyanússá váló viselkedése -írja a police.hu. A NAV és a hatóság emberei ezért átvizsgálták autóját, Gina, a határrendészek kábítószer-kereső kutyája pedig szagot is fogott.

Pótkerékben volt a drog

Mint kiderült, az autó pótkerekében és az első lökhárítók mögötti üregben 10, 4 kilogrammnyi marihuánát rejtettek el. A nejlonfóliába csomagolt kábítószer feketepiaci értéke közel 19 millió forint lehet.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást - fogva tartása mellett – egy 39 éves bolgár állampolgárral szemben.

A férfit előzetes letartóztatásba helyezték - az ügyében folytatott eljárást október 22-én fejezte be az NNI, továbbítva az anyagot a Csongrád Megyei Főügyészségnek.