Sorba lehet állni, mint egy iPhone-ért

Hűtőszekrény
Woman at the fridge reading ingredients on a pot
Vágólapra másolva!
Hétfő nulla órától lehet benyújtani a pályázatokat az államilag támogatott hűtőgép- és fagyasztócsere-programra. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szeptember 25-én hirdette meg az Otthon Melege Programhoz kapcsolódó felhívást, amelyre a pályázatokat november 30-ig, illetve a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehet benyújtani.
Vágólapra másolva!

A pályázatok csak elektronikus úton, a pályázati portálon, a https://uszt-hgcs.hu oldalon keresztül adhatók be. Ehhez a pályázóknak rendelkezniük kell ügyfélkapus regisztrációval a www.magyarorszag.hu portálon.
A pályázatot eredetileg a nyugdíjasoknak és a nagycsaládosoknak hirdették meg, de az NFM később módosította a feltételeket, és úgy döntött, minden magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező magánszemélynek lehetővé teszi a részvételt. A budapesti és Pest megyei nyugdíjas és nagycsaládos pályázók előnyt élveznek azzal, hogy nekik a pályázás lehetősége korábbi időpontban nyílik meg.

Forrás: Photononstop/Deseo

Összesen 627,1 millió forint állami támogatás áll rendelkezésre, amelyből új, magas energiahatékonyságú hűtő vagy fagyasztó vásárolható. A vissza nem térítendő támogatás mértéke az új hűtőgép vételárának maximum 50 százaléka, azzal a kitétellel, hogy a támogatás összege A+ energiaosztályú készülék választása esetén maximum 25 ezer forint, A++ és A+++ energiaosztályú gép választása esetén pedig maximum 35 ezer forint. A háztartásikészülék-cserével minimum 10 százalékos energia- vagy minimum 20 kilogramm/év szén-dioxid-megtakarítást kell elérni.