NBA-s kosárlabdázót figyel a Szolnok

Debrecen, 2014. október 15.
Dragan Aleksic, a Szolnoki Olaj vezetőedzője (k) beszél játékosaihoz időkérés közben a férfi kosárlabda Európa Kupa 1. fordulójának D csoportjában játszott Szolnoki Olaj - Zenit Szanktpetyerszburg találkozón a debreceni Főnix C
Debrecen, 2014. október 15. Dragan Aleksic, a Szolnoki Olaj vezetőedzője (k) beszél játékosaihoz időkérés közben a férfi kosárlabda Európa Kupa 1. fordulójának D csoportjában játszott Szolnoki Olaj - Zenit Szanktpetyerszburg találkozón a debreceni Főnix Csarnokban 2014. október 15-én. MTI Fotó: Bugány János
Vágólapra másolva!
A világ legerősebb ligájában, a NBA-ben is megfordult kosárlabdázót szerződtetne a Szolnoki Olaj. A klubelnök, dr. Nyerges Zsolt erről Amerikából nyilatkozott.
Vágólapra másolva!

Napokon belül megállapodás születhet a kiszemelt játékosok egyikével - mondta el a Samsungsportnak a klubelnök. Azt várják az érintettek (játékosok és a sportvezető), hogy az NBA rajtja utáni keretszűkítés megtörténjen a csapatoknál. A bajnokság ugyanis magyar idő szerint szerda hajnalban indul. A gyakorlat általában az, hogy az első meccsek után köszönnek el azoktól, akik várhatóan nem férnek be a keretbe.

Tavaly egyébként így csapott le az Olaj az azóta már ismét az NBA-ben játszó Justin Holidayre, akinek segítségével a szolnokiak az előző szezonban bekerültek a Eurochallenge-kupa négyes döntőjébe, a Final Fourba, és ott a negyedik helyen végeztek.

Holidayre egyébként Nyerges Zsolt nagyon büszke, mint mondta: "számunkra is pozitív üzenet, hogy nemcsak az NBA-ből van út az Olajba, hanem Szolnokról is a világ legnagyobb profi sportligájába".

A Szolnoki Olaj időkérése a Zenit Szanktpetyerszburg elleni győztes meccsen. Forrás: MTI/Bugány János

A Szolnok idén is szeretne bajnoki és kupadöntőt is játszani, valamint - a főleg délszláv csapatokat foglalkoztató Adria-ligában - a 8 közé jutás a tét. Ez eddig nem sikerült, azonban most már három győzelemnél tartanak a két vereség mellett, így az idén elérhetőnek látszik ez a cél.