Vágólapra másolva!
Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter nem érintett az amerikai beutazási tilalomban – írta szerdai közleményében a minisztérium.
Vágólapra másolva!

"A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium határozottan cáfolja a valótlan állítást, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter nem érintett a beutazási tilalomban" – olvasható az NFM közleményében.

A fejlesztési tárca arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz, azt tudakolva, pontos-e a Pester Lloydban megjelent lista az Amerikai Egyesült Államok területéről kitiltott magyarokról.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője azt mondta, a német nyelvű internetes lap október 19-én azt írta, hogy Vida Ildikót, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökét, Habony Árpádot, Orbán Viktor tanácsadóját, Heim Pétert, a Századvég vezetőjét, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert, Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert és Giró-Szász András korábbi kormányszóvivőt tiltották ki az Egyesült Államokból.

Habony Árpád jogi képviselője október 17-én az Országos Sajtószolgálat útján közzétett sajtó-helyreigazítási kérelemben tudatta: Habony Árpádot nem tiltották ki az Amerikai Egyesült Államokból.

A Demokratikus Koalíció nem tudja, hogy a lista pontos-e, de szerintük feltűnő, hogy az érintettekről nem tudni, kértek-e helyreigazítást, indítottak-e pert a lap ellen.