Bayer Zsolt azt üzente, hogy lesz békemenet

október 23., békemenet, bayer zsolt, cöf, felvonulás, fidesz, Bayer Zsolt a Bem téren a Békemenet élén.
Vágólapra másolva!
Bayer Zsolt a Magyar Hírlapban azt írta, hogy lesz békemenet. Az újságíró, publicista, aki egyébként a Fidesz egyik alapítója, most nincs Magyarországon, de írásában azt ígéri, amint hazaért, megszervezi a vonulást.
Vágólapra másolva!

A korrupciós botrány és az internetadó elleni tüntetések kapcsán korábban Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a Facebook-oldalán már jelezte, hogy szükség lehet egy békemenetre. A Hvg.hu akkor úgy értesült, hogy a Fidesz vezetői lebeszélték erről a szervezőket. Most azonban biztos, hogy megtartják – ezt írta Bayer Zsolt a Magyar Hírlap internetes oldalán.

Vérlázító a helyzet

A jelenleg külföldön tartózkodó publicista „Leszarom Mozartot 2.” című írásában úgy indokolt, hogy a megmozdulásra azért van szükség, mert most igazi veszély van. Mint írta: „És akkor meg is érkeztünk a lényeghez. Újra mondom, nyomatékosan: lesz Békemenet. Mert ami ma odahaza folyik, az vérlázító és elviselhetetlen. A Fidesz vezetői az elsőt is ellenezték. Akkor is le akartak róla beszélni. Aztán lett, ami lett. És az én kedves barátaimról két dolog tudható teljes bizonyossággal. Az egyik, hogy előszeretettel veszik körül magukat komplett idiótákkal. A másik, hogy még életükben nem mérték fel jól és pontosan, hogy mikor van igazi veszély. Úgyhogy nyugodjon meg mindenki. Nemsokára hazaérek, és utána megszervezzük a dolgokat.”

Bayer Zsolt (jobbról a második) a békemenet élén Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Bayer Zsolt továbbá közölte azt is, hogy azért van szükség a békemenetre, mert hazánkban „húsz-harmincezer ember” kinevezte magát a népnek, és a „CIA segít nekik”. Továbbá azért, mert „Brüsszel is úgy döntött, beszáll a magyar belpolitikába”.

Eddig öt békemenet volt

A legelső békemenetet 2012. január 21-én tartották. A tömeg a Hősök teréről indult, innen a Himnuszt énekelve az Andrássy úton a Kossuth tér felé haladtak. A több százezer ember végig nyugodtan vonult a Parlamenthez, zászlókat, mécseseket, fáklyákat vittek magukkal. 2012-ben még két békemenetet tartottak: március 15-én a menet lengyelekkel a soraiban vonult a Kossuth térre, majd október 23-án is tartottak egy rendezvényt. A negyedik békemenet 2013. október 23-án volt, majd idén a választási kampány hajrájában, március 30-án tartották az ötödik ilyen rendezvényt.