Mészáros Lőrincék építkeznek a Gellért-hegy oldalában

gellért hegy bérc utca mészáros lőrinc épitkezés telek
Vágólapra másolva!
A felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. lesz a generálkivitelezője a Gellért-hegy oldalában építendő luxusvillának. A Bérc utca 6/b szám alatti, műemléki jelentőségű ingatlanon elkezdődött a favágás, jövő év végére pedig egy háromszintes épülettel gazdagodik a terület tulajdonosa.
Vágólapra másolva!

A Budapest egyik legjobb helyen lévő telkét: a Gellért-hegyi, panorámás Bérc utcai ingatlant 2012 decemberében - árverés nélkül - vette meg a Tief Terra Kft. A minimálárnak megszabott 376 millió forintot fizette ki az 1620 nm-es telekért a korábban a Közgéppel közös konzorciumban is dolgozó nyertes.

Korábbi felvétel Fotó: Bielik István - Origo

A héten megkezdődtek a konkrét építési munkálatok. Az atlatszo.hu arról ír, hogy jelenleg favágók dolgoznak a területen, ahol egy erdős részt kell kiirtani, hogy jusson hely a tervezett háromszintes luxusingatlannak. A kirakott tájékoztató tábla szerint a villa 2015 végére készül el. Generálkivitelezője a Mészáros és Mészáros Kft. A cég tuilajdonosa Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere. A favágást a Garden Kft. végzi, amely dolgozott már a Puskás Akadémiának és az Alcsúti Arborétumnak is.

Az építési telken kivágták a fákat Fotó: Bielik István - Origo

A telekről rendkívül szép panoráma nyílik Budapestre. A szomszédos luxusvillát 2009-ben 1,8 milliárd forintért kínálták eladásra, a tényleges vételárról azonban nincs információ.