Welsz Tamást még mindig keresi az Interpol

Welsz Tamás, Interpol
Vágólapra másolva!
Az Interpol még mindig a körözött személyek között tartja számon a több mint fél évvel ezelőtt meghalt Welsz Tamást, valamint egykori élettársát, Horthy Andreát.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi bűnüldöző szervezet honlapján még mindig ott található Welsz Tamás neve. Az Interpol nemcsak a férfit, hanem annak egykori barátnőjét, Horthy Andreát is keresi.

Welsz Tamás (alsó sor, középen) még mindig fenn van az Interpol körözési listáján Forrás: Interpol

A Bors még április végén érdeklődött az Interpolnál, ahol Pietro Calcaterra, a szervezet kommunikációs vezetője a napilapnak azt mondta, hogy konkrét ügyekben szervezetük általában nem ad tájékoztatást. Ha az Interpol honlapján nem található meg az ön által keresett információ, akkor sajnos mi sem tudunk többet elmondani, válaszolta a lap megkeresése Calcaterra, aki az Országos Rendőr-főkapitánysághoz (ORFK) irányította őket.

Akkor az ORFK azt közölte, hogy a közigazgatási hatósági eljárás befejezéséig nem értesítik a Panamai Köztársaságot. Azóta eltelt közel fél év, és az Interpol honlapján még mindig ott található Welsz Tamás neve.

Welsz Tamás „adatlapja” az Interpol honlapján Forrás: Interpol

Az ügyben az Origo is megkereste az ORFK-t. Az alábbi válaszokat kaptuk kérdéseinkre:

- Welsz Tamás és barátnője, Horthy Andrea neve miért szerepel még mindig az Interpol által körözött személyek között?

- Tájékoztatjuk, hogy kérdésével szíveskedjék az Interpolhoz, illetve a körözés kibocsátójához, a panamai hatósághoz fordulnni.

- A közigazgatási eljárás még mindig tart?

- Nem

- Miért kell értesíteni a Panamai Köztársaságot?

- Mert ők a körözés kibocsájtói.

Hónapok teltek el

Az ügyészség még március 21-én közölte, hogy Welsz Tamás meghalt, azonban halálának pontos körülményei azóta sem világosak, feltehetően öngyilkos lett. A vállalkozót kihallgatásra vitte a rendőrség március 20-án, amikor rosszul lett.

Welsz Tamás neve a Simon Gábor elleni nyomozás során merült fel. Az MSZP elnökhelyetteséről az év elején derült ki, hogy egy osztrák bankszámlán elhelyezett 240 millió forintnyi devizát úgy, hogy azt nem vallotta be.