Goodfriendtől vár bizonyítékokat a kormány

André Goodfriend az USA nagykövetségének ügyvivője.
Fotó:Dudás szabolcs
2014.10.31.
André Goodfriend az USA nagykövetségének ügyvivője. Fotó:Dudás szabolcs 2014.10.31.
Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága kezdeményezi az amerikai ügyvivő meghallgatását - tudta meg az Origo. A kormány kérdésünkre azt is közölte: nem tudtak az USA-ból kitiltottakról addig, míg az egyik érintett, Vida Ildikó ezt nem közölte Varga Mihály miniszterrel a mai interjúja megjelenése előtt.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága kezdeményezi az amerikai ügyvivő meghallgatását és azt kéri, hogy M. André Goodfriend a bizottság előtt terjessze elő a rendelkezésére álló bizonyítékokat, és ugyanerre kérte Polt Péter legfőbb ügyész amerikai partnerét is.

André M. Goodfriend amerikai ügyvivőtől vár válaszokat a kormány Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Ezt az Origo kérdésére a Kormányzati Információs Központ közölte, miután arra voltunk kíváncsiak, milyen lépéseket tervez a kabinet a korrupciógyanú miatti kitiltási ügy friss fejleményeinek hatására.

Felvetésünkre, miszerint ellentmondásos, hogy Vida Ildikó NAV-elnök állítása, miszerint ő már szólt egy kormánytagnak arról, hogy az USA-ba beutazási tilalommal érintettek listáján szerepel, miközben a kormányzat eddig azt állította, hogy fogalma sincs a lehetséges érintettekről, a Kormányzati Információs Központ tudatta: Vida Ildikó csak a mai interjú megjelenése előtt tudatta ezt Varga Mihály miniszterrel.