Orbán Viktor szerint Németország a követendő példa

SEEHOFER, Horst; Orbán Viktor München, 2014. november 6.
Horst Seehofer bajor kormányfő (b) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Münchenben 2014. november 6-án. (MTI/EPA/Sven Hoppe)
München, 2014. november 6. Horst Seehofer bajor kormányfő (b) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Münchenben 2014. november 6-án. (MTI/EPA/Sven Hoppe)
Vágólapra másolva!
Magyarország Németországot tartja irányadónak az ukrán válság ügyében - mondta Orbán Viktor Münchenben, miután a bajor kormányfővel tárgyalt. 
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök biztosította partnerét arról, hogy az európai kérdésekben Magyarország osztja Németország álláspontját, legyen szó költségvetési fegyelemről, az euró stabilitásáról és fegyelmezett pénzügyi gazdálkodásról.

Horst Seehofer bajor kormányfő fogadja Orbán Viktort Forrás: MTI/EPA/DPA/Sven Hoppe

Külpolitikai kérdésekben pedig „nyilvánvalóvá vált számomra, hogy Magyarország helyesen jár el akkor, amikor Németországot tekinti irányadónak”, beleértve „az ukrán-orosz válságot és az Oroszországgal szembeni szankciókat is” - mondta Orbán Viktor.

Megegyeztek az MKB ügyében is

A magyar és a bajor kormányfő bejelentette azt is, hogy minden kérdésben megegyezésre jutott a magyar és a bajor kormány az MKB Bank magyar állami felvásárlása ügyében.

„Csak egy tüske volt a köröm alatt”, az MKB, amelynek ügyében „sikerült dűlőre jutnunk, erőteljes és tisztességes tárgyalás végeztével mindkét félnek elfogadható megoldás született” - mondta Orbán Viktor. Horst Seehofer bajor kormányfő kiemelte, hogy az MKB értékesítése a magyar állam számára „mindkét félnek kielégítő módon” megtörtént.