Visszaköltözhettek Gyálon a gázömlés miatt kimentett lakók

Vágólapra másolva!
Visszamehettek otthonaikba azok a gyáliak, akiknek csütörtök délután egy kereszteződésben történt gázvezeték-szakadás, illetve gázömlés miatt kellett kiköltözniük. 
Vágólapra másolva!

Összesen 125 embernek kellett elhagynia lakását, illetve egy élelmiszerüzletet is kiürítették. Ugyancsak kiürítettek egy a környéken lévő fröccsöntő üzemet is – közölte Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

A kereszteződésben egy munkagép vágott át egy 63 milliméteres, másfél méter mélyen lévő gázvezetéket. A kiömlő gázt a fővárosi hivatásos, illetve a gyáli önkéntes tűzoltók semlegesítették a megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálatának felügyeletével. Mivel a sérült gázvezeték körzetében magasfeszültségű villanyvezetékek is futnak, először 100, majd 200 méteres sugarú körben lezárták a térséget.

A veszély azóta elmúlt, de a gázszolgáltató szakemberei még dolgoznak a sérült vezeték javításán. Emiatt mintegy ötszáz embert érintő gázszünet van a térségben, várhatóan péntek délelőttig. A jelenleg is folyó felmérés után derülhet ki, hogy a szolgáltatás szüneteltetése miatt hányan kérnek ideiglenes elhelyezést éjszakára, amiről az önkormányzat gondoskodik majd - tette hozzá Csámpai Attila.