A korrupciót szolgálná az üzletek zárva tartása

Vágólapra másolva!
Az MSZP szerint a kormányzati korrupciót szolgálná az üzletek vasárnapi zárva tartása, az ellenzéki párt inkább a munka törvénykönyvén változtatna.
Vágólapra másolva!

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese és Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezető-helyettes pénteki közleményükben azt írták a vasárnapi nyitva tartás korlátozásával "a KDNP a kormányzati korrupció rendszerét akarja bővíteni". A szocialisták szerint ugyanis nyilvánvaló a cél: a trafikmutyihoz hasonlóan a jövőben csak a kormányhoz közel álló kereskedők tarthassanak nyitva.

Az ellenzéki képviselők közölték: az MSZP a vasárnapi boltbezárások helyett a munka törvénykönyvének módosítását követeli úgy, hogy a hétvégén dolgozók munkáját ne a munkanapok csúsztatásával, hanem a pótlékok kifizetésével ismerjék el. Hozzátették: ezt a törvénymódosítást már korábban is beterjesztették, de most ismét megteszik.

Gőgös Zoltán és Tóth Bertalan közleményükben azt írták: "a KDNP nevű fantompárt a magyar családok szabad időtöltésének korlátozásával akar még több pénzt összeharácsolni". A vasárnapi nyitva tartás korlátozása után ugyanis már csak egy lépés a vasárnapi nemzeti kereskedelmi hálózat engedélyezése - ennek pedig semmi köze a dolgozók védelméhez - foglaltak állást.

A vasárnapi nyitva tartás témájában zajlanak a konzultációk, az érintettek véleményének meghallgatása után kerülhet sor a döntések meghozatalára, illetőleg jogszabályok megalkotására - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár