Ismét van gáz Gyálon

Vágólapra másolva!
Kijavították az átvágott gázvezetéket péntekre abban a gyáli útkereszteződésben, ahol előző nap munkagép okozott gázömlést. Az érintett körülbelül ötszáz lakásba folyamatosan kapcsolják vissza a gázt - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.
Vágólapra másolva!

Csámpai Attila csütörtökön arról tájékoztatott, hogy a Bem József utca és a Kőrösi út kereszteződésében egy munkagép átvágott egy 63 milliméteres, másfél méter mélyen lévő gázvezetéket. A kiömlő gázt a tűzoltók semlegesítették, és 200 méteres sugarú körben lezárták a környéket. Biztonsági okokból 125 embernek kellett elhagynia a lakását, valamint a közelben lévő élelmiszerüzletet és fröccsöntőüzemet - tette hozzá.

Késő este mindenki visszatérhetett az otthonába, de a hibaelhárítás miatt péntek reggelig mintegy ötszáz embert érintő gázszünet volt az érintett településrészen.

Péntek reggelre kijavították a sérült vezetéket, a szolgáltató azóta folyamatosan kapcsolja vissza a gázt a lakásokba. Mivel egyenként kell ellenőrizniük a fogyasztási helyeket, azokban a házakban, ahol nincsenek otthon, csak később lesz gáz - mondta Csámpai Attila.