Válaszolt a Századvég Gazdaságkutató elnöke

Vágólapra másolva!
Az Együtt országgyűlési képviselője, Szelényi Zsuzsa levélben kérdezte múlt héten a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnökét, hogy a cégcsoport munkatársai érintettek-e a kitiltási ügyben, rendelkeznek-e információkkal a korrupciós botránnyal kapcsolatban. Heim Péter most válaszolt. 
Vágólapra másolva!

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatóságának elnöke nyílt levélben válaszolt Szelényi Zsuzsa kérdéseire.

Ebben leírja, hogy nem létezik Századvég cégcsoport, hanem különálló cégek vannak, amelyek különböző tulajdonosi érdekeltségekbe tartoznak. Ő maga a Századvég Gazdaságkutató Zrt. kisebbségi tulajdonosa és igazgatótanácsának elnöke, de három éve nem vesz részt a vállalkozás operatív irányításában.

3,7 mrd

Szelényi Zsuzsa azt állította, hogy a Századvég Politikai Iskola Alapítvány a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-vel és a Strategopolis Kft.-vel konzorciumot alkotva 2011-tól 2014 végéig összesen nettó 3,723 milliárd forintért készített kutatásokat, tanulmányokat és adott szakpolitikai tanácsokat.

1,3 mrd

Heim Péter erre úgy reagált: A megbízási díjból a Gazdaságkutató Zrt.-t három év alatt 1,3 mrd forint érintette, ami nem napi 10, hanem csupán nettó 1,2 millió forint bevételt jelent. A cégben 33 alkalmazott dolgozik, a fejenként napi nettó 36.000 forint bevétel bérekre, dologi kiadásokra nyújt fedezetet.

Jogi lépések

Heim Péter képtelenségnek tartja és visszautasítja Mellár Tamás, a Századvég Gazdaságkutató egyik korábbi vezetőjének állításait, miszerint „az egész műhely csak egy pénzmosoda". A társaság jogi lépéseket tett.

Heim Péter azt is közölte, hogy a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-nek és egyetlen munkatársának sincs köze a Századvég Politikai iskola Alapítvány által elnyert 1,36 milliárd forintos amerikai lobbi tevékenységhez, ahogy a felmerült korrupciógyanús ügyekhez sem. Amerikai vállalkozásokkal nincs jelentős üzleti kapcsoaltuk - írta levelében Heim Péter.