Szívszorító levélben búcsúztak kollégái a mozdonyvezetőtől

Vágólapra másolva!
Tehergépkocsival ütközött kedden a Bajáról Máza-Szászvárig közlekedő személyvonat a Tolna megyei Mórágy és Hidas közötti vasúti átjáróban, a balesetben a mozdony vezetője meghalt.A vasutasok a Facebookon terjedő levélben búcsúznak kollégájuktól.
Vágólapra másolva!

"Ismét eljött közénk a Fekete Mozdony!

Amikor megalkották az első mozdonyt, a sötét erők büntetésből megajándékoztak bennünket vele. Ennek a mozdonynak nincsenek fényei, és árnyként rója útját, mindig a sarkunkban járva. Mindig más a típusa és az idők folyamán egyre többen írnak az üzemnaplójába.

Mikor eljön a pillanat földrengető durranással és síró vas fület sértő csikorgásával megáll, és ekkor fel kell rá szállnia valakinek, vagy valakiknek. Amíg felszáll rá a kötelezett, akit a sors odavezényelt, halálos csöndbe borul a környék. Amikor indul a szirénahang, munkagépek és a vizsgálódó szakértők hangját kelti. Ahogy távolodik, a család, a szerettek sírása, a kollégák szomorúsága hallatszik a kerekek csattogása gyanánt.

Ez a Fekete Mozdony, aminek kazánjában a mi testünk ég, kéményéből a mi lelkünk száll az ég felé, mindig úton van. Emberi vérrel kent csatlórúdjai azonnal megmozdulnak, amint forogni kezd alattunk a kerék, és törött csontunkkal homokolt kerekei szakadatlanul mögöttünk forognak árnyként, míg a két sínszál között vagyunk.

Ennek a szörnynek, - amely a sötét erők válasza az ember azon törekvésére, hogy minél gyorsabban, minél többet, minél nagyobbat, - mindig más a pályaszáma. Ez a Fekete Mozdony most megállt, mert egy kollégánknak fel kellett szállnia!

Gyakran azt hisszük, hogy befolyásolni tudjuk azt, amit teszünk, de a mozdonyvezető tudja: ez csak illúzió! Bár fél kézzel elindítunk, vagy megállítunk ezer tonnákat, tudjuk, hogy életünk az út, az idő, a sebesség arányán múlik.

Kollégák! A Fekete Mozdony itt volt, itt van, és itt is lesz, amíg egy is van közülünk!

Minden alkalommal, amikor először egyik kezed a kontrollerre, a másikat a fékre teszed, állj meg egy pillanatra, emlékezz azokra, akiket már elvitt közülünk!"