Vágólapra másolva!
Szombat 16 óráig kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe az a választópolgár, aki a november 23-ai újpesti időközi országgyűlési választáson nem Magyarországon, hanem a 96 külképviselet valamelyikén kíván szavazni.
Vágólapra másolva!

A kérelmeket a www.valasztas.hu honlapon vagy – ügyfélkapus regisztráció esetén – a www.magyarorszag.hu honlapon lehet benyújtani.

A külképviseleti névjegyzékbe történő felvételhez a választópolgárnak meg kell adnia a személyes adatait, és meg kell jelölnie, melyik ország melyik külképviseletén akar szavazni.

A külföldön szavazó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kizárólag Magyarország külképviseletein szavazhatnak, levélben nem.

Eddig 16-an jelezték

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint eddig 16-an jelezték, hogy a jövő hét végi időközi országgyűlési választáson Magyarország valamelyik külképviseletén kívánnak voksolni. A legtöbben, nyolcan Csíkszeredában szavaznának, két választópolgár szavazna Londonban, egy-egy pedig Párizsban, Hágában, Dublinban, Szöulban, Berlinben és Barcelonában.

Az NVI adatai szerint az áprilisi szavazáson ebből a választókerületből 381-en jelezték, hogy külképviseleten akarnak voksolni.

13 jelölt

A Kiss Péter szocialista képviselő júliusi halála miatt kiírt időközi választásra 13 jelöltet vettek nyilvántartásba: öten függetlenként indulnak, van jelöltje a Fidesz-KDNP-nek, az MSZP-nek, a Jobbiknak, az LMP-nek, a Zöldek Pártjának, a Magyar Munkáspártnak, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának, valamint a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek.

A főváros 11-es számú országgyűlési egyéni választókerülete Újpest nagy részét és Angyalföld északi részét fedi le.