Horogra akadtak az idős orvhalászok

hallopás
Vágólapra másolva!
Hálóval fogott több mint 20 kiló halat májusban két rajkai orvhalász, de vesztükre a halőrök észrevették őket - a rendőrség most zárta le az ügyet. Az idősebb rabsic 81 éves volt, fiatalabb társa is betöltötte a 63-at.
Vágólapra másolva!

Vádat emelhetnek a két rajkai férfi ellen, akik még május 6-án orvhalászat után buktak le: a rabsicok 23 kilónyi halat fogtak - többségében dévérkeszeget, de egy 4 kilós pontyot is, amire akkor fogási tilalom volt érvényben.

Dévérkeszeget, pontyot is fogtak a rajkai orvhalászok Forrás: police.hu

A halőrök Rajka határában kapták el a zsáknyi hallal sétáló orvhalászokat, és értesítették a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságot. Mint a rendőrségi vizsgálat során kiderült, a 63 és 81 éves férfiak a Duna Jónási-ágánál fogták ki a halakat. Az orvhalászok 60 méter hosszú nyakzó hálóval gyűjtötték be a zsákmányt, miközben a fiatalabb elkövető semmiféle engedéllyel nem rendelkezett, 81 éves társának pedig 3 x 3 méteres emelőtáplira volt jogosultsága.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a héten lezárta a két férfi ellen orvhalászat gyanújával folytatott vizsgálatot, és vádemelési javaslatot tett a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.