Határsértők fekete hétvégéje

Vágólapra másolva!
Több csoportban 147 határsértőt és egy embercsempészt tartóztattak fel a rendőrök két nap alatt a Bács-Kiskun megyei határszakaszon
Vágólapra másolva!

Hürkecz Zoltán a Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatása szerint pénteken és szombaton a kelebiai és bácsalmási határrendészeti kirendeltség 98 koszovói, szír, algériai, pakisztáni, afgán és marokkói állampolgárral szemben indított idegenrendészeti eljárást.

Őket a kíséretükben lévő 26 gyerekkel és fiatalkorúval együtt Kelebián, Tompa és Bácsszőlős külterületén, valamint az államhatár közelében igazoltatták, majd állították elő a járőrök. A 14 csoportban érkezett külföldiek mindegyike menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be.

A szóvivő közlése szerint rajtuk kívül embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy 32 éves szerb sofőrt, mert kisáruszállító járműve rakterében péntek éjszaka, az 53-as főúton 21 szír és két iraki állampolgárt találtak. Mivel az utasok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni előállították őket. Valamennyien menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be.