Tóbiás: Jogos a felháborodás

Vágólapra másolva!
Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint jogos és érthető minden közfelháborodás Magyarországon, amíg a kormány nem tisztázza a korrupciógyanús ügyeket.
Vágólapra másolva!

Tóbiás József arra biztat minden olyan magyar állampolgárt, aki a totális állammal szemben meg kívánja mutatni, hogy nem ilyen Magyarországot szeretne, vegyen részt a hétfő esti, a közfelháborodás napjaként meghirdetett tüntetésen. Úgy fogalmazott, "a közfelháborodás teljesen jogos és érthető. Az embereknek igazuk van."

Tágul a lyuk a szociális védőhálón

Tóbiás József szóvá tette az adójogszabályok módosítását, amelyek szerinte egyre nagyobb lyukat ütnek az egyébként is gyenge szociális védőhálón. Azt mondta, hogy az adóhivatal vezetésével szemben megingott a közbizalom, ez pedig átsugárzik magára az intézményre is. Az ellenzéki pártelnök szerint a kormány érdemi megoldások helyett ködösít, magyarázkodik, támad. Ezek – értékelte – egy sarokba szorított kormány jelzői.

34 dokumentum van

Tóbiás József azt mondta, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökének lehetséges érintettsége egy korrupciós ügyben csak tünet, és ha a kormánynak bizonyítékokra van szüksége, akkor keresse meg a Legfőbb Ügyészséget, ahol 34 olyan dokumentum hever, amely az Európai Csalásellenes Hivatal vizsgálódása után került oda.

Tóbiás József megismételte, hogy álláspontjuk szerint Vida Ildikó NAV-elnöknek le kellene mondania posztjáról, hogy a hivatal több tízezer munkatársa visszanyerhesse a köz bizalmát.