Forgalommal szemben menekültek a betörők

Vágólapra másolva!
Akciófilmbe illő jelenetek zajlottak csütörtök hajnalban az M3-as autópályán: forgalommal szemben menekült egy betörőpáros a rendőrök elől, az üldözés során helikoptert is bevetettek.
Vágólapra másolva!

Ecsédig üldözték az M3-as autópályán az a párost, akik csütörtök éjjel több irodát is feltörtek egy nyíregyházi épületben.

Budapest felé száguldottak

A rendőrök először a városból kivezető 4-es főúton próbálták megállítani a betörőket, itt viszont sikerült tovább hajtaniuk. Menekülés közben Debrecennél felhajtottak az autópályára, ahol a forgalommal szemben száguldottak Budapest felé - a rendőrség ezért elterelte a pálya Hajdú-, Borsod-, Heves és Pest megyei szakaszain haladó autókat, és lezárta a menekülési útvonalakat is.

Helikopterről szúrták ki

A betörőket végül egy Ecséd melletti pihenőhelynél állították meg. Egyiküket a helyszínen elfogták, társa viszont elfutott, és a közelben próbált elrejtőzni. A menekülő férfit a Készenléti Rendőrség helikopteréről vették észre, így sikerült végül elfogni hajnali három óra környékén.

A 37 és 41 éves szolnoki férfiak ellen lopás gyanújával indított eljárást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. A párost őrizetbe vették, hamarosan előzetes letartóztatásba kerülhetnek.