Naplót írt, és évfordulóra időzítette az öngyilkosságot a hummeres gázoló

Vágólapra másolva!
Százszoros gyógyszeradag lehetett annak az osztrák férfinak a vérében, aki két éve halálra gázolta Hummer terepjárójával Kenéz Imre rendőr motorost Apátfalván. Az első fokon 15 év fegyházra ítélt férfi a gázolás évfordulójára időzítette az öngyilkosságot.
Vágólapra másolva!

A börtönben elhunyt osztrák férfi ügyét jól ismerő, de az érintettség és a lehetséges szankciók miatt neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva írta meg a Délmagyarország, hogy a fogvatartottnak egy osztrák szakorvos javaslatára írtak föl nyugtatót. Egyhavi adagot a börtön engedélyével magánál tarthatott.

A toxikológiai vizsgálat során ennek a hatóanyagát találták meg az elhunyt vérében, mégpedig a normál dózis százszorosát. A férfi három hónapig gyűjtögethette a pirulákat, jóval a szeptemberi ítélethirdetés előtt eltervezhette az öngyilkosságot.

A fogvatartott október 10-i halála után átkutatták a celláját, ahol egy naplót találtak. Az osztrák gázoló arról írt, hogy öngyilkosságát Kenéz Imre halálának második évfordulójára tervezte. Azt is leírta, hogy a börtönben töltött idő alatt belátta, eddig mindenkinek csak problémát okozott, Ausztriában is csak a családi kapcsolatok miatt úszta meg a komolyabb büntetést - áll az újságcikkben.