Tavaly még több kormányablakot ígértek

kormányablak
Szekszárd, 2011. január 3. Egy ügyfél érdeklődik a Tolna Megyei Kormányhivatal új ügyfélszolgálati irodájában, Szekszárdon. 2011. január 3-án huszonkilenc helyszínen nyílt az országban kormányablak. Az integrált ügyfélszolgálati irodákban 29 ügykört lehet intézni: többek között ügyfélkaput nyitni, vállalkozásokkal kapcsolatos ügyeket intézni, családi pótlékot, gyest, anyasági támogatást igényelni, és általános tájékoztatást kérni. MTI Fotó: Kiss Dániel
Vágólapra másolva!
260 kormányablakot ígér az államtitkár, elődje ennél többről beszélt.
Vágólapra másolva!

A kormányablak-rendszer bővülését ígérte egy budapesti konferencián Kovács Zoltán. A területi közigazgatásért felelős államtitkár arról beszélt, hogy minden járási székhelyen és 19 MÁV-állomáson is nyílik kormányablak, a jelenlegi 71 ügyintézési helyszín a jövőben 260-ra bővül, az eddigi 255 ügykör helyett pedig 2000-et láthatnának el az ott dolgozó kormánytisztviselők.

Tavaly még többet ígértek

Kovács Zoltán bejelentése valóban bővülést ígér, de csak a jelenlegi számokat tekintve: elődje, Szabó Erika ugyanis még 300 kormányablakot és 2500 ügyintézési kört ígért tavaly májusban egy Tatán megtartott konferencián, ráadásul 2013 év végéig - vette észre az Origo.

Idén 260, tavaly még 300 új kormányablak jövőbeli megnyitását ígérte a területi közigazgatásért felelős államtitkár. A kép illusztráció Forrás: MTI/Kiss Dániel

Pénz lesz rá

Forrás ugyanakkor lesz a bővítésre: a Miniszterelnökség sajtóosztályától megtudtuk, 2015-ben 8,4 milliárd forintból és uniós forrásokból is nyitnának újabb ablakokat, és mivel új munkatársakra lesz szükség, a kormány továbbképzési programokat is indított számukra.