Megszűnt az életveszély a Móriczon

móricz zsigmond körtér
Vágólapra másolva!
Jó magyar szokás szerint előbb a karácsonyi bódésort húzták fel a Móricz Zsigmond körtéren, majd miután a villamosvezetők jelezték, hogy ezzel a gyalogosok és az ő periférikus látásukat is lenullázták, gyorsan kordonokat emeltek a bódék közé a szakemberek. 
Vágólapra másolva!

Dühös vagyok és elkeseredett – kezdte blogbejegyzését a Bkvsokk blog szerzője, a BKV szakszervezeteinek egyik tagja, miután járművezető kollégáitól több fényképet is kapott a napokban a Móricz Zsigmond körtéren frissen felhúzott karácsonyi bódékról.

Az teremtett életveszélyes helyzetet, hogy a bódékat túl közel állították fel a villamossínekhez, ezzel gyakorlatilag a nullára korlátozták a villamosvezetők és gyalogosok perifériás látását is, így az ott közlekedőknek esélyt sem adtak arra, hogy észrevegyék egymást.

A blog szerint első körben – valószínűleg a bódék üzemeltetőjének utasítására - egy igencsak vicces megoldással álltak elő: egy vékony ajándékkötöző szalagot kötöttek a bodegák közé, mintha az bárkinek is akadályt jelentene.

Másnap reggel mobil rácsokat helyeztek el, amit természetesen a gyalogosok kifordítottak, és ismét ott szaladgáltak át a villamosok előtt.

Megnéztük csütörtökön a helyszínt, úgy tűnik, a helyzet megoldódott, mert a gyalogosok már nem forgatják ki a kordonokat, ami valószínűleg a rácsok zseniális, mérnöki szintű rögzítésének köszönhető:

Profizmus Forrás: Origo

No és a feliratoknak, amelyek még a legbátrabbakat is eltántorítják a bódék közti átkeléstől:

Vigyázz! Forrás: Origo

Így néz most ki a bódésor, a Móricz Zsigmond körtér dísze:

Móricz Zsigmond körtér Forrás: Origo