Még ki sem írták a választást, de Török Gábor visszalépett

Török Gábor politológus beszélget Kovács Gábor újságíróval Budapesten 2014. szeptember 30-án
Török Gábor politológus beszélget Kovács Gábor újságíróval Budapesten 2014. szeptember 30-án
Vágólapra másolva!
Török Gábor politológus a Facebookon jelentette be, hogy a nem indul a még ki sem írt veszprémi időközi választáson. Egyébként könnyen lehet, hogy a voksoláson Simicska Lajos is elindul.
Vágólapra másolva!

Lassan a 20 ezerhez közelít a támogatók száma, ez egészen váratlan fejlemény, minden várakozásomat messze felülmúlja. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki megtisztelt a figyelmével: lájkolt, megosztott, írt, támogatott vagy akár kritizált – közölte Török Gábor. Tényleg komolyan foglalkoztam az indulás gondolatával – tette hozzá.

Török Gábor nem indul Veszprémben Fotó: Szabó Gábor - Origo

Simicska Lajos indulási szándékának váratlan bejelentésével számomra világossá vált, hogy ez a kampány nem Veszprémről, nem az itt élőkről, de még csak nem is a kormány és az ellenzék átlátható, kívülről is megítélhető viszonyáról szól majd.”

Saját jelöltet indít a Jobbik a veszprémi időközi országgyűlési választáson, miután Török Gábor politológus csütörtökön közölte, nem méreti meg magát.

Partvonalon kívül marad

Közvetve vagy közvetlenül egy olyan mérkőzés színtere lehet ez a választás, amelynek a részleteiről a nyilvánosság szinte semmit sem tud, ugyanakkor a tétje – hatalmi szempontból – mindennél jelentősebb. Mindezt mérlegelve úgy döntöttem, hogy miután ebben a küzdelemben még statisztaként sem kívánok szereplővé válni, most helyesebb a partvonalon kívülről figyelnem a választást – közölte Török Gábor.

Vona is támogatta volna

November 26-án Vona Gábor egy rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ha Török Gábor elindul, akkor a Jobbik nem állít jelöltet ellene. A Jobbik elnöke szerint tiszteletben tartják a politológus pártfüggetlenségét, személyétől pedig azt várják, hogy valóban független képviselőként új színt visz az Országgyűlésbe, ahol jelenleg „hiánycikk” az érdemi vita és a konszenzuskeresés.

Simicska Lajos még gondolkozik azon, hogy indul-e a választáson Fotó: Bielik István - Origo

Simicska még gondolkozik

Simicska Lajos szintén november 26-án jelezte, hogy, gondolkozik azon, indul-e a jövő év eleji veszprémi időközi országgyűlési választáson. A korábban a Fidesz gazdasági holdudvarához tartozó üzletemberként emlegetett, és egyben az ország egyik legbefolyásosabb gazdasági szereplőjének számító Simicska alaposan megkavarhatja az erőviszonyokat a körzetben, amelyben akár pár százalékon is múlhat a győztes kiléte.