Vágólapra másolva!
Nem csak a BKK-vezér Vitézy Dávidot váltja le szerdán a fővárosi közgyűlés, mennie kell a főváros vagyonkezelő cége, a BFVK Zrt. vezetőjének is. Az új főnök a Fővárosi Vízművek egyik igazgatója lesz.
Vágólapra másolva!

Az Origo birtokába jutott előterjesztés szerint a 2010 óta a BFVK-t vezető Nagyunyomi-Sényi Gábor munkaviszonyát csütörtöki hatállyal szüntetnék meg; egyhavi végkielégítést kapna. A fővárosi vagyonkezelő cég élére a Vízművek ingatlangazdálkodási igazgatóját, Barts J. Balázst csábítanák át. Az angolul, németül és oroszul beszélő szakember építészmérnök és okleveles mérnök-közgazdász.

A '80-as években építész volt, majd 1992-1999 között két cégnél is vezérigazgatói posztot töltött be. Ezután egy évig a Danubius Hotels vezérigazgató-helyetteseként dolgozott, ezután 2000-ben került a Molhoz, ahol hét évig az állami olajtársaság létesítményigazgatói, majd újabb két évig eszköz- és szolgáltatásgazdálkodási igazgatója volt.

Barts J. Balázs ezután három évig a Magyar Nemzeti Banknál a működési szolgáltatások vezetőjeként dolgozott, ahonnét 2013-ban került a Fővárosi Vízművekhez – az önkormányzati cégnél jelenleg ingatlangazdálkodási igazgató. Ha megválasztják a fővárosi vagyonkezelő cég vezérigazgatójának, Barts J. Balázs havi bruttó 1,3 millió forintért látja majd el munkáját; plusz 15 százalék költségtérítés.