Vágólapra másolva!
A Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára szerdán bekérette André Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivőt.
Vágólapra másolva!

Szerda délelőtt Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára bekérette André Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivőt John McCain amerikai szenátor keddi kijelentései miatt.

McCain: Magyarország a határon van

John McCain arizonai republikánus szenátor az új amerikai nagykövet, Colleen Bell kinevezéséről tartott szenátusi szavazás alkalmával „totálisan alkalmatlannak” nevezte a jelöltet arra, hogy Magyarországon legyen nagykövet, amely egy „nagyon fontos ország, ahol rossz dolgok történnek”.

John McCain amerikai republikánus szenátor éles kijelentéssel illette a magyar kormányfőt Forrás: MTI/Beliczay László

John McCain azt mondta: „nem vagyok ellene a politikai kinevezetteknek, mert tudom, hogy miként játsszák ezt a játékot, de így állunk: egy nemzet annak a határára került, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal és mi a Gazdagok és szépek (szappanopera) producerét küldjük nagykövetnek”.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán azt mondta: a magyar diplomácia haladéktalanul felveszi a kapcsolatot John McCain amerikai szenátorral a budapesti amerikai nagykövet kinevezéséről szóló szenátusi szavazáskor tett kijelentéseivel kapcsolatban.