Még 26 településen, 6100 helyen nincs áram

Vágólapra másolva!
Szerda reggel még 26 településen, illetve településrészen 6100 fogyasztónál nem volt áram az ónos eső okozta károk miatt országszert
Vágólapra másolva!

Hajdú Márton katasztrófavédelmi szóvivő elmondta: a legtöbb áramkimaradás Pest megyében történt, az OKF az áramszolgáltatóval együttműködve folyamatosan dolgozik a hiba elhárításán. A többi között aggregátorokat szállítanak a településekre.

Ugyanakkor további fakidőlésekkel már nem számolnak és az időjárás is melegszik, ami segíti a károk felszámolását - mondta. Arról is beszámolt, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében, illetve a fővárosban vannak még lezárt útszakaszok.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt közölte, hogy Budapest XII. és a II. kerületében harminc tűzoltó dolgozik a károk felszámolásán. Munkájukat a Pilisi Parkerdő Zrt. favágói segítik. Szerda reggel nehezen, vagy nem lehet közlekedni a Karthauzi utcában, a Konkoly Thege Miklós utcában, a Csillagvölgyi úton, a Béla király utcában, a Magas utcában, az Irhás-árokban, a Melinda úton és a Hollósi úton.

A Budakeszi út még mindig le van zárva. Budakesziről a fővárost Budaörs vagy Perbál irányából lehet megközelíteni.