Miniszterelnöki biztossá nevezték ki Farkas Flóriánt

Vágólapra másolva!
Miniszterelnöki biztossá nevezték ki december 3-i hatállyal Farkas Flóriánt - tették közzé a pénteken megjelent Hivatalos Értesítőben.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök utasítása szerint Farkas Flóriánnak - a Fidesz országgyűlési képviselőjének, az Országos Roma Önkormányzat korábbi elnökének - a feladata az lesz, hogy megvizsgálja és értékelje a kormány és az ORÖ között létrejött keretmegállapodásban meghatározott célok elérésével és feladatok végrehajtásával kapcsolatos tapasztalatokat, illetve ezek időarányos teljesülését.

Hozzátették, hogy a biztos további kötelezettségei közé tartozik a keretmegállapodás 2020-ig történő meghosszabbításához szükséges előkészítő, megalapozó és egyeztetési feladatok elvégzése, valamint az e cél eléréséhez szükséges intézkedések végrehajtása is.

A Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi Bizottság miniszterelnök által kijelölt társelnöke a miniszterelnöki biztos, aki javaslatot tehet a roma társadalmi integrációval kapcsolatos programokra és forrásbevonásra, ezekkel kapcsolatban véleményt nyilváníthat, illetve figyelemmel kíséri a hazai és európai uniós támogatási programokat, valamint javaslatot tesz a megtervezésükre és felhasználásukra.