Újabb volt fideszes indulhat Veszprémben

köd Veszprém
Vágólapra másolva!
Kész Zoltán mellett egy másik exfideszes is ringbe szállhat a február 22-i veszprémi időközi parlamenti választáson. A kormánypártok Némedi Lajost, a város alpolgármesterét indíthatják.
Vágólapra másolva!

Béndek Péter, a Polgári Konzervatív Párt (PKP) elnöke és Debreczenyi János, aki 2006 és 2010 között Veszprém fideszes polgármestere volt, megállapodott abban, hogy a PKP támogatja Debreczenyi szándékát abban, hogy elinduljon Navracsics Tibor megüresedett mandátumáért.

Debreczenyi 2013-ban lépett ki a Fideszből. Béndek Péter és Debreczenyi János a karácsonyi ünnepeket megelőzően véglegesítik a jelölés feltételeit és a jelölt programját.

A kétharmad a tét a veszrpémi időközi választáson Forrás: Origo

A Nemzeti Választási Bizottság február 22-ére tűzte ki az időközi országgyűlési képviselő-választást Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében, ahol az európai uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor helyére választanak képviselőt.

A héten a baloldali pártok egyöntetűen felsorakoztak Kész Zoltán mögé, aki 2004-ben a helyi Fidelitas elnöke volt.

Kész Zoltán,veszprémi független ellenzéki jelölt Fotó: Bielik István - Origo

A választáson jelezte indulási szándékát Simicska Lajos is. Török Gábor is indult volna, de Simicska szándéka miatt végül visszalépett, pedig a Jobbik sem indított volna vele szemben senkit.

Alpolgármestert indíthat a Fidesz

Van már jelöltje a Fidesznek a veszprémi időközi országgyűlési választásra, de hogy ki, még nem nevezte meg Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában. Arra a kérdésre, hogy Ovádi Pétert jelölik-e, nemmel válaszolt. Több vidéki hírportál, a Magyar Hírlap és a Valasz.hu szerint Némedi Lajost, Veszprém alpolgármesterét indíthatja majd a Fidesz az időközi választáson.