A Fidesz pénzelhette Fodor Gáborék kampányát?

Vágólapra másolva!
Pár nap alatt három alapító tagja is elhagyta a Magyar Liberális Pártot. Popper Gábor állítólag azért hagyta ott Fodor Gárborékat, mert a pártelnök nem tudta azt bebizonyítani, hogy nem a Fidesz pénzelte a liberálisok őszi kampányát. A Magyar Liberális Párt cáfolta a híreszteléseket. Szerintük ez hazugság. 
Vágólapra másolva!

Néhány nap különbséggel Rózsa Mihály, Popper Gábor és Vargha Nóra is kilépett a Fodor Gábor vezette Magyar Liberális Pártból. Vargha Nóra (aki, a tavalyi időközi választáson a liberálisok fóti polgármester-jelöltje volt - a szerk.) és Rózsa Mihály elvi okokkal indokolta a döntését, Popper Gábor azonban konkrétumokkal állt elő – értesült az Egyenlítő.

A Fidesz pénzelte Fodorékat?

A párt ügyvivője ugyanis kilépése előtt kérdőre vonta Fodor Gábort, hogy miből finanszírozta a párt az őszi óriásplakát kampányát. Továbbá arra volt kíváncsi, hogy igaz-e az, hogy a Publimont, azaz Simicska Lajos cége helyein megjelent plakátokat valójában a Fidesz finanszírozta. A blog értesülése szerint Fodor Gábor tagadta a vádakat, de érdemben nem tudott válaszolni.

Fodor Gábor tagadta a vádakat Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A teljes cikket itt olvashatja.

Mésként látják a liberálisok

A Magyar Liberális Párt a közleményében azt írta:

Mint közölték: a párt önkormányzati választási kampányát egy belföldi hitelintézettől felvett kölcsön, valamint az állami támogatásból származó anyagi forrás fedezte - mint ezt a kampány során többször is tisztáztuk a sajtó nyilvánossága előtt - írták. A fentebb említett tagok kilépését nem cáfolta a közlemény.

Nyilvánosak az adatok

Közölték azt is, hogy a párt honlapján a kampány kezdetétől elérhetőek azok az adatok, amik igazolják azt, hogy mikor mire költött a párt a kampány ideje alatt. Azt is írták, hogy kilépett tagok egybehangzóan cáfolják az Egyenlítő blogon megjelenteket.

Továbbá közölték azt is, hogy Popper Gábor kiemelte, a leírtaknak megfelelő helyzet soha nem történt meg, és visszautasítja, hogy a nevét összekötik olyan valótlan történésekkel, amelyek a párt politikai ellenfeleinek érdekét szolgálják.