Alapos vizsgálattal fenyegette meg a kormányfő Vida Ildikót

ismét vida ildikó  Korrupció ellenes tüntetés, Budapest, 2014.12.05.
Fotó: Szabó Gábor
Korrupció ellenes tüntetés, Budapest, 2014.12.05. Fotó: Szabó Gábor
Vágólapra másolva!
Amennyiben Vida Ildikó nem pereli be André Goodfriendet, nem csupán távoznia kell, de alapos vizsgálatokkal is kell számolnia – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő.
Vágólapra másolva!

„A magyar emberek joggal várják el, hogy ha egy köztisztviselőt korrupcióval vádolnak meg, azonnal forduljon bírósághoz, és bizonyítsa az igazát. Ez a pénzügyi területen dolgozó köztisztviselőktől különösen is elvárható. A NAV elnök asszonyának is ezt kell tennie. Ha nem, távoznia kell, és alapos vizsgálatokkal kell számolnia. Ez az államrend, amit minden köztisztviselőnek tiszteletben kell tartania” – közölte Orbán Viktor, aki a Blikk olvasóinak kérdéseire válaszolt.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Vida Ildikóval Forrás: MTI/Soós Lajos

A kormányfő hétfőn már az Országgyűlés ülésén is elmondta, hogy leváltja Vida Ildikót, amennyiben nem pereli be a budapesti amerikai ügyvivőt. Mint kiderült, a NAV elnöke „megteszi a szükséges intézkedéseket” – az Origo még várja a Nemzeti Adó- és Vámhivatalát válaszát azt illetően, pontosan mi lesz a feljelentés tárgya.

Mint ismert, Vida Ildikó is rajta van azoknak a magyaroknak a listáján, akiket kitiltottak az Egyesült Államokból. A NAV vezetője ráadásul kimondottan kínos helyzetbe a kormány tagjait, mert egy lapinterjúban elmondta, hogy erről tájékoztatta is az illetékeseket.