Kamu orvos rendelt az egri kórházban

Vágólapra másolva!
Négy és fél éven át praktizált hamis általános orvosi diplomával egy nő. Rendelt Tiszanánán és az egri kórházban is. Kuruzslásért és közokirat hamisításáért is felelnie kell. 
Vágólapra másolva!

Helyettes háziorvosként dolgozott lebukásáig Tiszanánán egy 54 éves nő, akinek semmi köze nem volt az orvosláshoz. Az asszony még 2008-ban szerezhetett valahonnan egy hamis orvosi diplomát, amely szerint 1996-ban, a franciaországi Toulouse-ban elvégezte az orvosi egyetemet.

Egerben kezdte

Már nagyon szeretett volna gyógyítani, ezért a hamis diplomát Magyarországon elismertette, és 2009. január 30-tól már doktornak mondhatta magát, és rendelhetett is. El is kezdett dolgozni. 2009-ben az egri kórházban közalkalmazottként a gasztroenterológiai, belgyógyászati, kardiológiai fekvőbeteg osztályokon és a kardiológiai és belgyógyászati szakrendeléseken volt orvos.

Tiszanánán is rendelt

2010 és 2013 között szintén Egerben, de már megbízási szerződéssel dolgozott, miközben Tiszanánán közalkalmazottként volt helyettes háziorvos.

Közben felvételét kérte a Magyar Orvosi Kamarához is, ahol be is jegyezték. Később azonban valami gond lehetett vele, mert eljárás indult ellene, és kiderült, hogy nem orvos. Sőt, a hamis orvosi diploma nem is hasonlított az igazira.

A csaló álorvost most kuruzslással, és közokirat-hamisítással is vádolják – közölte a Heves Megyei Főügyészség.