Kocsis Máté: Én csak feldobtam egy lehetőséget

Vágólapra másolva!
Az elmúlt egy évben nem olvastam olyat, hogy fiatalok meghaltak volna alkohol miatt, viszont olyat igen, hogy drogoktól meghaltak - mondta Kocsis Máté annak kapcsán, hogy nemrégiben a Facebook-oldalán azt közölte, hogy drogtesztre kötelezné a 12 és 18 év közötti fiatalokat, továbbá az újságírókat és a megválasztott politikusokat is.
Vágólapra másolva!

A VIII. kerület fideszes polgármestere szerint gyakorlatilag ártatlanul halnak meg 18 év alatti fiatalok ezért valamit muszáj lenne tenni. Kocsis Máté az ATV Egyenes beszéd című műsorában hangsúlyozta:

Kocsis Máté többször hangsúlyozta már, hogy drogellenes politikát szeretne Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Visszatartó ereje lenne

A józsefvárosi polgármester szerint ugyanakkor a 18 év alattiaknál visszatartó ereje lenne a tesztnek, amit természetesen csak szülői engedéllyel lehetne elvégezni. A politikusoknál, és az újságíróknál pedig a munkájuk miatt van szükség az ellenőrzésre. Kocsis Máté elmondta azt is:

Értelmezhetetlen a javaslat

Abszurdnak és jogilag értelmezhetetlennek tartja Magyar Gábor ügyvéd Kocsis Máté drogtesztjét. Erről bővebben itt olvashat. Az internetezők körében sem volt népszerű a józsefvárosi polgármester javaslata. Az erről szóló mémeket itt megnézheti.