Kövér a Fehér Házról is leszedette az uniós zászlót

Bizományosi felvétel NE HASZNÁLD!
Bizományosi felvétel NE HASZNÁLD!
Vágólapra másolva!
Szél Bernadett, az LMP társelnöke számolt be róla, hogy Kövér László a képviselői irodaházról is leszedette az uniós lobogót. 
Vágólapra másolva!

Az ellenzéki politikus Facebook-oldalán azt írta: dolgozni ment, amikor észrevette, hogy eltűnt az irodája előtti erkélyen lengedező EU-s zászló. Nyomozásba kezdett, ekkor derült ki, hogy a gondnokság Kövér László házelnök utasítását hajtotta végre.

Már a képviselői irodaházon sincs kint az uniós zászló Forrás: MTI/Simó Endre

„Valami olyasmit sikerült utasításba adnia, hogy azokon a helyeken legyen kint az uniós zászló, ahol az unióval összefüggő tevékenység zajlik. Ha jól értem, a képviselői irodaház szerinte nem ilyen hely” – írta Szél Bernadett, aki fotókat is mellékelt.

Szél Bernadett a Facebookon tette közzé a képeket Forrás: Szél Bernadett

Nem cáfolták, de nem is magyarázták

Az Országgyűlés sajtóirodája a vs.hu kérdésére nem cáfolta sem a zászló leszedetését, sem az indoklást. Válaszul az uniós zászló használatáról szóló törvény néhány paragrafusát küldték vissza. A végére odaírták, az Európai Unió legtöbb tagállamában a nemzeti kormányzati épületeken tűzik ki az EU-zászlót, a nemzeti parlamenteken viszont nem.

Novemberben a szocialisták kitűzték az uniós zászlót, de Kövér László kivitette az ülésteremből a lobogót Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Elhúzódó zászlóvita

Az Európai Uniós zászló régóta képezi vita tárgyát az Országgyűlésben. Kövér László májusban levetette a Parlament épületéről a zászlót, novemberben pedig az ülésteremből is kivitette. A szocialisták többször is tiltakoztak a rendelkezés ellen, nemrég pedig két képviselőjük személyesen kereste fel a házelnököt, hogy adja vissza nekik a tulajdonukat képező lobogót, amelyet korábban elkobozott.