Tízezer forintért árulják Orbán csokipapírját a Vaterán

Orbán Viktor megette a tüntetők csokiját
Orbán Viktor csokipapírja
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi ereklyére lehet licitálni az egyik legnagyobb aukciós portálon. Tízezer forintért bárki hozzájuthat annak a csokoládénak a csomagolásához, amelyet Orbán Viktor a Parlament tegnapi ülésnapján fogyasztott el. 
Vágólapra másolva!

A papír kikiáltási ára tízezer forint, gazdája pedig nem más, mint Ikotity István, a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője.

A csokoládét a dohányipari törvény ellen tüntető szakszervezetek küldték be az Országgyűlésbe, az édesség csomagolásán üzenetet is küldtek a képviselőknek, a demonstrálók gyerekeinek arcképével. Ezt ette meg Orbán Viktor a hosszúra nyúlt ülésnap alatt. Ezzel házirendet is sértett.

Orbán Viktor csokipapírját tízezer forintért árulják az aukciós portálon Forrás: vatera.hu

Szemét a kormányfői asztalon

A politikus az Origónak elmondta, órákon át szemezett a papírral, ami ottmaradt szemétként a miniszterelnöki asztalon.

„Megdöbbentünk azon, hogy Orbán Viktor megette a mogyorós csokoládét. Az ülésnap után jutott eszembe, hogy magamhoz veszem az orbáni fognyomokat és ujjlenyomatokat is őrző ereklyét” – mesélte az LMP-s képviselő, aki saját blogján is megosztotta a történetet.

Orbán Viktor Semjén Zsolt társaságában ette meg az édességet Forrás: alfahir.hu

Méltatlan kezekbe is kerülhet

„Nem is adom másnak csak a miniszterelnök azon rajongójának, aki a legtöbbet ígér a példátlan relikviáért. A figyelmüket felhívom arra, hogy mozduljanak, ugyanis méltatlan kezekbe is kerülhet, ha nem elég éberek. Lehet, hogy egy rezsicsökkentés-tagadó vagy akár egy amerikai ügyvivő is pályázni fog - írta.

Nem jótékonykodik

Ikotity István szerint már érkeztek rá megkeresések, de konkrét ajánlatot még nem kapott. És hogy mire költené a bevételt? Az ellenzéki politikus először arra gondolt, hogy jótékonysági célra fordítaná az összeget, de végül mást talált ki.

„Ez egy annyira cinikus tett volt, hogy jótékonysággal nem lehetne ellensúlyozni. Ezért inkább görbe tükröt állítok, és a pénzből csokoládét vennék a miniszterelnöknek, hogy minden nap jusson belőle az asztalára és gyakrabban láthassák a Parlamentben” - mondta.