MSZP: Összebútorozott a DK a Fidesz–Jobbik-tengellyel

Hajdu László XV. kerületi polgármester DK demokratikus kolalíció
Hajdu László
Vágólapra másolva!
Az MSZP szerint politikai megállapodást írt alá szerdán a XV. kerületi "Fidesz–Jobbik-tengely" a DK-s polgármesterrel, aki néhány pozíció érdekében lemondott a baloldali városvezetés lehetőségéről.
Vágólapra másolva!

Móricz Eszter kerületi önkormányzati képviselő csütörtöki közleménye szerint Hajdu László (DK), akit az önkormányzati választáson a baloldali összefogás támogatott, két hónap után a Fidesznek adta át a kerület vezetését.

A szocialisták szerint Hajdu László lemondott a baloldali városvezetés lehetőségéről Fotó: Bielik István - Origo

A Fidesz és a Jobbik vezető pozícióban maradt, a polgármester pedig néhány pozíció érdekében lemondott a baloldali városvezetés lehetőségéről – közölte a képviselő.

A baloldali összefogás nem erre szövetkezett, hanem arra, hogy a kerület érdekében a saját programját valósítsa meg – tette hozzá.

Kezdődhet a munka

Szerdán este Hajdu László, a városrész DK-s polgármestere az MTI-vel azt közölte, hogy megkezdheti munkáját a képviselő-testület, miután megválasztotta alpolgármestereit, valamint bizottságait.

A közlemény szerint alpolgármesternek választották Németh Angélát (DK–RÁTE–Együtt–Liberálisok), Pintér Gábort (Fidesz–KDNP) és Balázs Zoltánt (Fidesz–KDNP).

László Tamás, a Fidesz választókerületi elnöke, országgyűlési képviselő december közepén azt mondta, hogy működésképtelen az önkormányzat, az ügyek állnak, a DK-s polgármester pedig szavazatvásárlással próbálkozik.

Felidézte, hogy a baloldali összefogás pártjainak hétfős frakciójuk van, a Fidesz–KDNP képviselőcsoportjában pedig tízen vannak.