Idén még kétszer ülhet össze az Országgyűlés

Vágólapra másolva!
December 23-án, kedden és 29-én, hétfőn tarthat ülést a téli rendkívüli ülésszakban az Országgyűlés, miután MSZP-s, LMP-s és független képviselők támogatásával összegyűlt az ehhez szükséges mennyiségű aláírás. A szocialisták az útdíj ügyében kezdeményezték a rendkívüli ülésezést.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés honlapján pénteken közzétett napirendi javaslat szerint a Ház jövő kedden, reggel 8 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdi a munkáját, majd dönt arról, kivételes eljárásban tárgyalja-e A magyar autópálya-hálózat városi elkerülő szakaszai díjmentességének biztosításáról szóló, MSZP-s kezdeményezésű határozati javaslatot.

A kivételes eljárás elrendeléséhez az országgyűlési képviselők több mint felének igen szavazata szükséges. E döntést követheti az ülés napirendjének elfogadása, majd az interpellációs időszak, az azonnali kérdések és válaszok órája és a kérdések félórája.

Ha a parlament többsége úgy dönt, kivételes eljárásban tárgyalja meg a szocialisták említett határozati javaslatát, akkor annak vitája és határozathozatala december 29-én, hétfőn lehet.