Bankrablásból élt az a férfi, akinek Miskolcon lerántották a maszkját

miskolci bankrabló
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hat év alatt országszerte 24 pénzintézetet rabolt ki az a férfi, aki legutóbb, novemberben egy miskolci belvárosi takarékszövetkezetet fosztott ki, és múlt csütörtökön kapták el a rendőrök.
Vágólapra másolva!

A 37 éves budapesti férfi 2008 júniusa óta Győrben háromszor, Szegeden és Debrecenben két-két alkalommal járt, egy-egy rablást Pécsen, Nyíregyházán, Tatabányán, Egerben, Szolnokon, Dunaújvárosban, Kaposváron és Miskolcon hajtott végre - mondta Korpás Lajos, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője.

Busszal ment rabolni

A legtöbb bűncselekményt Budapesten követte el, a megalapozott gyanú szerint összesen hatot – sorolta a részleteket.

Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatása szerint volt olyan eset, amikor a bűncselekmény kísérleti szakban maradt, illetve ahonnan zsákmány nélkül menekült el, de többnyire sikeres rablást hajtott végre azzal a fegyverrel, amelyet öt évvel ezelőtt egy budapesti bank biztonsági őrétől vett el, akkori támadása során.

Busszal, vonattal, biciklivel járt rabolni. Forrás: Origo

Hozzátette: a támadónak nincs jogosítványa, így busszal, illetve vonattal közelítette meg az előre feltérképezett helyszíneket. Előfordultak olyan esetek is, amikor a kerékpárját vonattal utaztatta le, hogy aztán azzal meneküljön el a bűncselekmény elkövetése után.

Alig egy hónapja Miskolcon rabolt ki egy takarékszövetkezetet. Akkor egy középkorú asszony letépte a férfi maszkját. Erről bővebben itt olvashat.

A tartozásaira ment el a pénz

A férfi a zsákmányolt összegeket felélte, a tartozásaira és a családja mindennapi életvitelére fordította – mondta a szóvivő. Gaskó Bertalan elmondta azt is, hogy a férfi élettársával és kisgyermekével élt, de elmondása szerint a környezete semmit sem tudott a bűnesetekről, és évente milliós értékeket zsákmányolt.

A Borsod megyei rendőrség csütörtökön jelentette be, hogy a Terrorelhárítási Központ bevonásával a fővárosban elfogták a férfit.