DK: Megint átverik a tanárokat

Vágólapra másolva!
A kormány a jövő évi költségvetésben elválasztja a tanárok, tanítók és óvodapedagógusok fizetését a mindenkori minimálbértől. Ezáltal ha jövőre esetleg emelkedne a minimálbér, a magyar pedagógusok fizetése akkor sem fog emelkedni, mostantól tehát semmi sem garantálja, hogy béreik megőrzik az értéküket. A kormány ezzel minden pedagógusoknak tett korábbi ígéretét megszegte, üres hazugsággá téve a pedagógusi életpálya-modellt - érvel a Demokratikus Koalíció..
Vágólapra másolva!

Arataó Gergely, a DK oktatáspolitikusa szerint az Orbán-kormány "oktatáspolitikája" továbbra is az oktatás teljes szétverésére irányul. A sokáig hitegetett tanárok nem kicsivel többet, hanem éves szinten akár 60-70 ezer forinttal kevesebbet fognak kapni jövőre az államtól. Újra bebizonyosodott, hogy a munka alapú társadalom létrehozói ellenségként tekintenek mindazokra akik tanítanak és tanulni akarnak. Utóbbiakat a ponthatárok újbóli emelésével akarja eltántorítani a kormány: még kevesebb állami helyre lehet majd bejutni, azok pedig kiszorulnak az oktatásból, akik nem tudnak fizetni. A kormány oktatásrombolásának legfrissebb eredménye, hogy a kelet-európai egyetemek tízes listájára már egy magyar egyetem sem fért fel.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy azonnal vonja vissza a pedagógusoknak adott "karácsonyi ajándékát", a jelentős bércsökkentést! A DK szerint egy ország jövőjét hosszú távon az oktatása határozza meg, ezért elfogadhatatlan a kormány oktatásellenes politikája.