Kövér László látja a törésvonalat a Fideszen belül

Recski Emlekpark emlékszobor avatás az országgyülés elnöke, Kövér László és volt miniszterelnök, Boros Péter részvételével Recsken 2014. szeptember 20-án
Recski Emlekpark emlékszobor avatás az országgyülés elnöke, Kövér László és volt miniszterelnök, Boros Péter részvételével Recsken 2014. szeptember 20-án
Vágólapra másolva!
Pokorni Zoltánt nem az ártó szándék vezette, egy a párton belül és a párt szimpatizánsai között meglévő véleményt ismertetett, amikor az urizálással kapcsolatosan megszólalt – ezt mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke. 
Vágólapra másolva!

A házelnök a Hír Televízió Magyarország élőben című műsorában beszélt erről – írta meg az mno.hu. Kövér László annak kapcsán mondta ezt, hogy korábban az amerikai korrupciós vádakkal összefüggésben Pokorni Zoltán arról beszélt, hogy szerinte egy politikus ne urizáljon.

Pokorni Zoltán nem ért egyet azzal, ha egy politikus folyamatosan költekezik Fotó: Bielik István - Origo

Mint fogalmazott,

Pokorni egy politikai veterán

Lázár János később a Figyelőnek adott interjújában erre úgy reagált, hogy

Pokorni foghatja a fejét Lázár kijelentései miatt Forrás: MTI/Kovács Attila

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette azt is, hogy „jól gondolja meg egy politikai veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti vagy végzi ki.”

Pokorni Zoltán később erre úgy reagált, hogy a Fideszen belüli generációs küzdelmekről szóló interjút nem tekinti személyes ügynek. Majd hozzátette: „de mi, akik már lassan a párt veteránjainak számítunk, megtanultuk, hogy csatározás közben sem szabad elfelejtenünk, hogy milyen módon kötünk majd békét.”

Létezik törésvonal a Fideszen belül

Kövér László házelnök a Hír Televízióban a Pokorni-Lázár vita kapcsán azt mondta, hogy „egy figyelmeztetésnek, amit ugyanígy szó szerint ebben a formában megismételhetnék, címezhetném a fiatal harcosoknak is, ha felvenném ezt a kesztyűt, ha úgy látnám, hogy ez egy értelmes vita”.

Kövér László veterán fideszesként nem veszi föl a kesztyűt Forrás: Szabó Gábor

Kövér László szerint eddig nem volt, de Lázár János kijelentése után már lehet törésvonal a Fideszen belül. „Eleddig ha valaki ezt megkérdezte volna, vagy meg is kérdezte négyszemközt tőlem, a legteljesebb, őszinte meggyőződéssel tagadtam, hogy ilyen törésvonal, vagy pláne rivalizálás létezik.

Majd hozzátette: Ami egyszer kimondatott, az a valóság dimenziójába lépett”.

A teljes cikket itt olvashatja.