Goodfriend diplomáciai mentességének felfüggesztését kéri az ügyészség

André Goodfriend
A Legfőbb Ügyészség indítványozta André Goodfriend mentelmi jogának felfüggesztését.
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökének feljelentése alapján a Legfőbb Ügyészség indítványozta André Goodfriend amerikai ügyvivő diplomáciai mentességének felfüggesztését. 
Vágólapra másolva!

A Legfőbb Ügyészség közleménye szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökének feljelentése alapján indult nyomozás nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Az ügyészség indítványozta a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy André Goodfriend, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége ideiglenes ügyvivőjének diplomáciai mentességét felfüggesszék.

Az ügyészség közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy a vonatkozó törvényi rendelkezések értelmében a mentelmi jog felfüggesztésére irányuló indítvány megtételével egyidejűleg fel kell függeszteni a nyomozást, valamint amennyiben a diplomáciai mentességet élvező személy mentelmi jogát az arra jogosult nem függeszti fel, az eljárást meg kell szüntetni.

A Legfőbb Ügyészség indítványozta André Goodfriend mentelmi jogának felfüggesztését Fotó: Polyak Attila - Origo