Nem kérnek Gyurcsány Ferencből a tüntetők

Gyurcsány Ferenc FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS gondolkodik KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása lakossági fórum laza arckép, portré politikus SZEMÉLY FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása lakossági fórum laza arckép, portré SZEMÉL
Debrecen, 2014. szeptember 29. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a párt debreceni szervezetének fórumán 2014. szeptember 29-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc szimpatizál a kormányellenes tüntetőkkel és felszólította támogatóit, hogy a demonstrációkon használják a DK-s zászlóikat, jelvényeiket. Várady Zsolt a január 2-ra szervezett megmozdulás szervezője a Facebookon reagált a volt miniszterelnök szavaira. Bejegyzésében azt írta, hogy egyik párttal sem szeretnének kooperálni.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy szimpátiával tekintenek a kormányellenes tüntetéseket szervező civilekre, akiknek az önállóságát tiszteletben tartják. A Demokratikus Koalíció elnöke ugyanakkor pártja támogatóit felszólította, hogy a demonstrációkon használják zászlóikat, jelvényeiket.

A volt kormányfő beszélt a március 15-re tervezett tüntetésről is, ami szerinte a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb demonstráció lesz Forrás: MTI/Mohai Balázs

Gyurcsány telefonon hívta Várady Zsoltot

Az ellenzéki politikus szerint más szervezetek szimpatizánsainak is így kellene cselekednie, ezzel is megmutatva, hogy a „demokratikus tömeg nem arctalan, hanem sokszínű”, a civil megmozdulások pedig egyben politikai tüntetések is. Elmondta, hogy a támogatóihoz intézett kérésről a hétvégén telefonon tájékoztatta Várady Zsoltot, a január 2-ai fővárosi kormányellenes tüntetés szervezőjét is.

Várady visszautasította a DK-sokat

Az elhangzottakra Várady Zsolt a Facebook-oldalán reagált. Bejegyzésében azt írta, valóban felhívta őt Gyurcsány Ferenc.

Várady Zsolt egyik párttal sem szeretne együttműködni Fotó: Bielik István - Origo

Hozzátette: a beszélgetés során kifejtette neki, hogy miért nem kíván sem ő, sem a MostMI társadalmi kezdeményezés, sem formálisan, sem informálisan kooperálni egyik párttal sem. Várady Zsolt közölte:

Hozzátette: Civilként, szimpatizánsként szívesen látnak mindenkit.